مشاريع التخرج - the antimicrobial effect of cranberry on e coli
عنوان المشروع | the antimicrobial effect of cranberry on e coli |
---|---|
المشرف على المشروع | م.م هديل عادل عبود جاسم محمد الربيعي |
العام الدراسي | 2019-2020 |
تقديم الطالب | علي محمد |
و الطالب | رسل عمار |
ملخص | The antimicrobial effect of cranberry juice and of three cranberry extracts (water-soluble (E1) and apolar phenolic compounds (E2), and anthocyanins (E3)) was investigated against seven bacterial strains (Enterococcus faecium resistant to vancomycin (ERV), Escherichia coli O157:H7 EDL 933, Escherichia coli ATCC 25922, Listeria monocytogenes HPB 2812, Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442, Salmonella Typhimurium SL1344, and Staphylococcus aureus ATCC 29213). Each cranberry sample was analyzed to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and the maximal tolerated concentration (MTC) at neutral pH. The results, reported in μg phenol/mL, indicated that all the bacterial strains, both Gram-positive and Gram-negative, were selectively inhibited by the cranberry phenolic compounds تم فحص التأثير المضاد للميكروبات لعصير التوت البري وثلاثة مستخلصات من التوت البري (قابلة للذوبان في الماء (E1) ومركبات فينولية أبولار (E2) ، والأنثوسيانين (E3)) ضد سبع سلالات بكتيرية (Enterococcus faecium المقاوم للفانكومايسين (ERV) ، الإشريكية القولونية). O157: H7 EDL 933 ، Escherichia coli ATCC 25922 ، Listeria monocytogenes HPB 2812 ، Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442 ، Salmonella Typhimurium SL1344 ، و Staphylococcus aureus ATCC 29213). تم تحليل كل عينة من التوت البري لتحديد الحد الأدنى للتركيز المثبط (MIC) والتركيز الأقصى المسموح به (MTC) عند درجة الحموضة المحايدة. أشارت النتائج التي تم الإبلاغ عنها في ميكروجرام الفينول / مل إلى أن جميع السلالات البكتيرية ، سواء موجبة الجرام أو سالبة الجرام ، تم تثبيتها بشكل انتقائي بواسطة مركبات الفينول التوت البري |