مشاريع التخرج - Chemical activity of pharmacology aspects of avocado fruits
عنوان المشروعChemical activity of pharmacology aspects of avocado fruits
المشرف على المشروع
العام الدراسي2020-2021
تقديم الطالباسعد عبد السلام خضير
و الطالبكرم طالب عطية
ملخص"Avocado (AV) belongs to the genus Persea and is classified in the family of Lauraceae. It is also known as the AV pear or alligator pear due to its shape and size. The AV tree isthought to have originated in South Central Mexico, Central America, and South America. Avocado has been recognized as a nutritionally valuable tropical fruit has recently gained substantial popularity and is often marketed as a “superfood” because of its unique nutritional composition, antioxidant content, anticancer, antidiabetic, antiatherogenic, antihypertensive, antiinflammatory, and antimicrobial effects. Whole AV has also been used in the food industry as a main ingredient and processed into a number of food products and skin care products. This review draws a comprehensive summary and assessment of research performed in the last few decades to understand the nutritional and therapeutic properties of avocado and its bioactive compounds. In particular, studies reporting the major metabolites of avocado, their antioxidant as well as bioavailability and pharmacokinetic properties, are summarized and assessed. Furthermore, the extraction methods and the potential of avocado in novel drug discovery for the prevention and treatment of cancer, microbial, inflammatory, diabetes, and cardiovascular diseases is highlighted. This review also proposes several interesting future directions for avocado research." "الاأفوكادو (AV) ينتمي إلى جنس Persea ويصنف في عائلة Lauraceae. يُعرف أيضًا باسم الكمثرى AV أو التمساح الكمثرى نظرًا لشكله وحجمه. يعتقد أن شجرة AV قد نشأت في جنوب وسط المكسيك ، أمريكا الوسطى ، وأمريكا الجنوبية. تم التعرف على الأفوكادو باعتباره استوائيًا ذو قيمة غذائية اكتسبت الفاكهة مؤخرًا شعبية كبيرة وغالبًا ما يتم تسويقها على أنها ""سوبرفوود"" بسبب تركيبته الغذائية الفريدة ، ومحتواه من مضادات الأكسدة ، مضاد للسرطان ، مضاد لمرض السكر ، مضاد للهرمون ، خافض للضغط ، مضاد للالتهابات ، و تأثيرات مضادات الميكروبات. كما تم استخدام AV الكامل في صناعة الأغذية كعنصر رئيسي المكون ومعالجته في عدد من المنتجات الغذائية ومنتجات العناية بالبشرة. تقدم هذه المراجعة ملخصًا شاملاً وتقييمًا للبحث أجريت في العقود القليلة الماضية لفهم التغذية والعلاجية خصائص الأفوكادو ومركباته النشطة بيولوجيا. على وجه الخصوص ، تقارير الدراسات المستقلبات الرئيسية للأفوكادو ومضادات الأكسدة وكذلك التوافر البيولوجي و يتم تلخيص وتقييم الخصائص الدوائية. علاوة على ذلك ، فإن طرق استخلاص الأفوكادو وإمكانياته في عقار جديد اكتشاف للوقاية والعلاج من السرطان والجراثيم والتهابات ، تم تسليط الضوء على مرض السكري وأمراض القلب والأوعية الدموية. تقترح هذه المراجعة أيضًا عدة اتجاهات مستقبلية مثيرة للاهتمام لأبحاث الأفوكادو"