مشاريع التخرج - Chemical activity of capsaicin supplements for weight loss
عنوان المشروع | Chemical activity of capsaicin supplements for weight loss |
---|---|
المشرف على المشروع | |
العام الدراسي | 2020-2021 |
تقديم الطالب | طيبة محمد فخري |
و الطالب | نبا رائد شاكر |
و الطالب | مرتضى ناصح عبد الامير |
ملخص | Obesity is a growing public health problem, which has now been considered as a pandemic non-communicable disease. However, the efficacy of several approaches for weight loss is limited and variable. Thus, alternative anti-obesity treatments are urgently warranted, which should be effective, safe, and widely available. Active compounds isolated from herbs are similar with the practice of Traditional Chinese Medicine, which has a holistic approach that can target to several organs and tissues in the whole body. Capsaicin, a major active compound from chili peppers, has been clearly demonstrated for its numerous beneficial roles in health. In this review, we will focus on the less highlighted aspect, in particular how dietary chili peppers and capsaicin consumption reduce body weight and its potential mechanisms of its anti-obesity effects. With the widespread pandemic of overweight and obesity, the development of more strategies for the treatment of obesity is urgent. Therefore, a better understanding of the role and mechanism of dietary capsaicin consumption and metabolic health can provide critical implications for the early prevention and treatment of obesity. السمنة هي مشكلة صحية عامة متنامية ، والتي تعتبر الآن جائحة مرض غير معدي. ومع ذلك ، فإن فعالية العديد من الأساليب لفقدان الوزن محدودة ومتغيرة. وبالتالي ، هناك ما يبرر العلاجات البديلة المضادة للسمنة بشكل عاجل ، والتي يجب أن تكون فعالة وآمنة ومتاحة على نطاق واسع. تتشابه المركبات النشطة المعزولة من الأعشاب مع ممارسة الطب الصيني التقليدي ، الذي له نهج شامل يمكن أن يستهدف العديد من الأعضاء والأنسجة في الجسم كله. تم إثبات مادة الكابسيسين ، وهو مركب نشط رئيسي من الفلفل الحار ، لأدواره المفيدة العديدة في الصحة. في هذه المراجعة ، سنركز على الجانب الأقل إبرازًا ، لا سيما كيف يقلل استهلاك الفلفل الحار والكابسيسين من وزن الجسم وآلياته المحتملة لتأثيراته المضادة للسمنة. مع انتشار جائحة زيادة الوزن والسمنة على نطاق واسع ، أصبح وضع المزيد من الاستراتيجيات لعلاج السمنة أمرًا ملحًا. لذلك ، يمكن أن يوفر فهم أفضل لدور وآلية استهلاك الكابسيسين الغذائي والصحة الأيضية آثارًا حاسمة للوقاية المبكرة من السمنة وعلاجها. |